NAROČANJE IN INFORMACIJE
info@regen50.si

Naravna in učinkovita rešitev za Prostato,
Urinarne težave, Potenco, Libido in Vitalnost

regen50 promo image
Promo badge image Promo badge image Promo badge imageprostate

Prostatitis – simptomi, vzroki in zdravljenje

Prostatitis je pogosto stanje moških, zlasti v starosti. Ocenjuje se, da prostatitis prizadene 2 do 10% moške populacije. Zato sklepamo, da je prostatitis pogosta bolezen in prizadene številne moške. Kako prepoznati prostatitis, kateri so vzroki in predvsem kaj pomaga pri prostatitisu?

PROSTATITIS

Prostatitis je vnetje prostate. Prostata je žleza, ki jo najdemo pri moških in je velika kot kostanj. Nahaja se v spodnjem delu trebuha v bližini sečnega mehurja in sečnice. Običajno ne povzroča težav in ni opazna. V primeru vnetja se to spremeni.

Prostatitis je vnetje prostate

Akutni prostatitis povzročajo predvsem bakterije. Akutni prostatitis spremlja močna prisotnost simptomov, zato prizadeti moški čuti jasne simptome bolezni. Sem spadajo hude bolečine pri uriniranju, zvišana telesna temperatura, mrzlica in splošna telesna oslabelost. Če akutnega prostatitisa ne zdravimo pravočasno ali ga ne zdravimo uspešno, lahko preide v kronični prostatitis. Če prostatitis traja več kot 3 mesece, se šteje za kronični prostatitis. V tej fazi so simptomi blažji. Simptomi pogosto postanejo vsakodnevna nadloga, vendar so manj izraziti. Hudi znaki bolezni, na primer zvišana telesna temperatura, so redki. Tudi občutek bolečine je šibkejši kot pri akutnem prostatitisu. Toda stalna prisotnost simptomov vodi do motenj in nelagodja pri moških, ki trpijo zaradi kroničnega prostatitisa. Obstajajo primeri, ko niti v urinu niti v ejakulatu niso odkrili, da so bakterije vzrok prostatitisa. V teh primerih vzrok prostatitisa ostaja nejasen. Diagnoza je tako nebakterijski kronični prostatitis, ki ga imenujemo tudi sindrom kronične bolečine v medenici. Nebakterijska oblika prostatitisa je najpogostejša. Ločimo tudi asimptomatsko obliko prostatitisa. To je prostatitis, ki ne povzroča težav. V teh primerih se znaki vnetja običajno določijo kot naključna diagnoza, na primer med kontrolo plodnosti ali preventivnim pregledom.

PROSTATITIS SIMPTOMI

Vnetje prostate je lahko prisotno brez simptomov in takrat govorimo o asimptomatskem prostatitisu. Običajno se diagnosticira naključno, na primer, če se za razjasnitev povečane prostate izvaja biopsija. Če se prostatitis klinično manifestira, to povzroči pojav simptomov. Simptomi prostatitisa vključujejo:

• Težave z uriniranjem, npr. bolečina in pekoč občutek
• Pogosta potreba po uriniranju
• Bolečina po ejakulaciji
• Bolečine v penisu, presredku, anusu, modih in dimljah

Nekateri simptomi so podobni drugim stanjem, na primer cistitisu. Zato je koristno ločeno pojasnilo od strokovnjakov, če se simptomi pojavljajo pogosteje ali dlje časa.

PROSTATITIS VZROKI

Kot smo že omenili, imajo lahko različne oblike prostatitisa različne vzroke. Približno 10 odstotkov vnetij prostate povzročajo bakterije. Obstaja več možnih načinov, kako bi te bakterije lahko prodrle v prostato. To se lahko zgodi prek krvnega obtoka, bakterije se lahko povzpnejo skozi sečnico ali širijo iz sosednjih organov.

Možni vzroki bakterijskega prostatitisa so na primer bakterije coli, ki so naravno prisotne v črevesju vsakega človeka. Na prostato se lahko razširijo tudi druge okužbe ali spolno prenosljive bolezni. Ker antibiotiki v tkivu prostate delujejo razmeroma slabo, se akutna bakterijska kolonizacija lahko spremeni v kronično okužbo. Še vedno ni medicinske razlage, zakaj imunski sistem ne more sam ozdraviti prostatitisa, tako kot nekatere druge okužbe. V primeru sindroma kronične medenične bolečine natančni vzroki še niso pojasnjeni. Obstajajo različne teorije, vendar nobena od njih še ni popolnoma dokazana. Včasih lahko anatomski razlogi prispevajo k razvoju prostatitisa. Zadrževanje urina lahko na primer omeji pretok urina iz sečnega mehurja in lahko povzroči različne zdravstvene težave v sečnem sistemu, vključno z vnetjem ali okužbo prostate. Tudi psihološki razlogi imajo lahko vlogo pri razvoju prostatitisa, vendar to ne pomeni, da je prostatitis le psihološka težava.

Dejavniki tveganja za prostatitis

Dejavniki za nastanek prostatitisa so znani, vendar ni vse povsem pojasnjeno. Ugotovljeno je bilo, da so moški z večjim tveganjem za razvoj prostatitisa tisti, ki imajo nekaj od naslednjega:

• Diabetes tipa 1 in 2
• Na splošno oslabljen imunski sistem
• Jemljejo imunosupresivna zdravila
• Kateter mehurja
• Spolno prenosljivo bolezen
• Povečanje prostate
• Uživajo alkohol

Kdaj je čas za pregled prostate?

Če se pojavijo prej omenjeni simptomi, je dobro obiskati urologa. Urologi lahko izključijo druge vzroke, ki imajo tipične simptome, na primer cistitis, in ob sumu na prostatitis opravijo posebne teste. To zlasti vključuje digitalni rektalni pregled. Izvaja se ambulantno in brez anestezije, ker je skoraj neboleč. Nato sledi laboratorijski test, s pomočjo katerega se lahko odkrijejo bakterije, če seveda obstaja potreba po tem. Med pregledom se odvzame srednji curek urina pred masažo prostate in prvi curek urina po masaži prostate. Včasih se preveri tudi prisotnost patogenov v ejakulatu. Toda tudi če se ta test izkaže za negativnega – ker gre lahko za nebakterijski prostatitis –, lahko zdravnik diagnosticira prostatitis in ga ustrezno zdravi. Lahko se izvede tudi merjenje drenaže urina in določi vrednost PSA. To pomaga prepoznati – ali izključiti – zoženje sečil in morebitno maligno bolezen prostate.

Zdravljenje prostatitisa

Zdravljenje prostatitisa je v veliki meri odvisno od njegove oblike. Pri akutnem prostatitisu je najpomembnejše zdravljenje jemanje antibiotikov.

Običajno zadostuje 10-dnevna terapija. V primeru kroničnega prostatitisa je običajno potrebno bistveno daljše obdobje zdravljenja. V obeh primerih se uporabljajo antibiotiki azitromicin, ofloksacin, ciprofloksacin, doksiciklin in eritromicin. V primeru asimptomatskega prostatitisa zdravljenje ni potrebno. Drugi terapevtski pristopi vključujejo jemanje zaviralcev 5a-reduktaze, kot sta dutasterid in finasterid, pentosan polisulfat, pa tudi naravna zdravila za prostato. Kirurško odstranjevanje prostate je smiselno le v zelo hudih in redkih primerih.

Liječenje prostatitisa

Izvedite več o učinkih in 100% naravnih sestavinah REGEN50.

PROSTATITIS NARAVNO ZDRAVLJENJE

Mnogi moški se sprašujejo, ali si lahko pomagajo z domačimi zdravili. Glavna prednost domačih zdravil je, da imajo običajno manj neželenih učinkov kot zdravila na recept. Bučna semena so znana po svojih lastnostih lajšanja simptomov brez stranskih učinkov. Vrbovec se je izkazal za izjemno koristnega v boju proti prostatitisu v obliki izvlečka ali čaja. Ogrevana blazina, napolnjena s češnjevimi koščicami, pa tudi sredstva za lajšanje bolečin lahko pomagajo pri akutni obliki vnetja. Vendar zdravil proti bolečinam ne smete jemati dolgoročno brez posveta z zdravnikom.

Kako lahko Regen50 pomaga pri vnetju
prostate?

Regen50 vsebuje kombinacijo različnih popolnoma naravnih sestavin, ki lahko pomagajo pri prostatitisu. Pomagajo pri regeneraciji prostate in imajo pozitiven dolgoročen učinek. Bučna semena, ki jih najdemo v Regen50, so še posebej koristna med in po prostatitisu, toda tudi izvleček grmičaste palme, izvleček afriške slive, cink, magnezij in vitamini C, E in B6 služijo za krepitev prostate. Z jemanjem izdelkov Regen50 je mogoče olajšanje ali celo popolno ozdravljenje. Poleg posvetovanja z zdravnikom lahko zdravilo Regen50 jemljete vzporedno z antibiotično terapijo. Toda tudi po ozdravljenju prostatitisa jemanje Regen50 lahko pomaga preprečiti ponovitev bolezni. Regen50 ima tudi protivnetne učinke proti drugim neprijetnim boleznim prostate, na primer povečanju prostate ali raku. Med vsemi koristmi, ki jih ima Regen50 za zdravje prostate, je koristen tudi za povečanje libida.

> Preverite cene in naročite svoj REGEN50.

Secure Payment

ENOSTAVEN IN VAREN NAKUP

Diskreten nakup in varno plačilo. Možnost plačila ob prevzemu izdelka. > Več...

delivery

BREZPLAČNA IN DISKRETNA DOSTAVA

Brezplačna dostava za naročila nad 70,00 €. Vse pošiljke pošljemo ekspresno in v diskretni embalaži. > Več...