NAROČANJE IN INFORMACIJE
info@regen50.si

Naravna in učinkovita rešitev za Prostato,
Urinarne težave, Potenco, Libido in Vitalnost

regen50 promo image
Promo badge image Promo badge image Promo badge imageprostate

Povečana prostata

Povečana prostata običajno prizadene moške, starejše od 50 let, včasih pa lahko do tega pride tudi prej. 90% moških, starejših od 80 let, ima povečano prostato, zaradi česar je povečana prostata precej pogosta bolezen. Medtem ko nekateri moški ne čutijo nobenih simptomov, drugi občutijo nelagodje, ki ga povzroča povečanje prostate. Kaj pravzaprav je povečana prostata in kaj takšna diagnoza pomeni za moškega? Kaj pomaga pri težavah s povečano prostato? Nadaljujte z branjem in poiščite odgovore.

Pregled moške anatomije

Najprej začnimo s kratkim uvodom v prostato. Kaj je prostata in kje se nahaja? Prostata je žleza, ki se nahaja tik pod sečnim mehurjem in pred debelim črevesom. Je velikosti oreha ali kostanja, čutimo pa jo skozi analno odprtino. Njen glavni namen je ustvarjanje tekočine v semenu. Zaradi specifičnega položaja prostate je enostavno razumeti, zakaj lahko povečana prostata povzroča nelagodje: ustvarja namreč pritisk na mehur in lahko pritiska na sečnico. Povečanje prostate imenujemo tudi hiperplazija prostate.

Simptomi povečane prostate

Ko prostata zraste do določene velikosti, zavzame več prostora v spodnjem delu trebuha ter pritiska na mehur in sečnico. Simptomi povečane prostate ali hiperplazije prostate so:

• Pogosto uriniranje / majhne količine urina

• Urinska inkontinenca

• Nenavadno kapljanje po uriniranju

• Boleče uriniranje

• Pretok urina je precej šibkejši kot običajno

• Otežen pretok urina

• Vnetje sečnega mehurja: Včasih se mehur ne izprazni popolnoma, preostali urin pa ustvari idealne pogoje za bakterije – kar lahko povzroči okužbe sečnega mehurja.

Prisotnost nokturije (pogosto uriniranje ponoči), kar pomeni, da morate spanje prekiniti pogosteje, kot ste vajeni. Prej ali slej bo to privedlo do tega, da se boste naslednji dan počutili utrujene.

Če opazite takšne simptome, obiščite zdravnika – običajno obstajajo osnovne diagnoze brez večjega pregleda in z enostavnimi možnostmi zdravljenja prostate.

Kako se diagnosticira povečana prostata?

Povečano prostato prepoznamo s preprosto palpacijo. Med urološkim pregledom prostate lahko zdravnik v mnogih primerih otipa žlezo skozi anus, da natančno ugotovi, ali gre za povečanje (hiperplazijo) prostate. Pregled prostate je zelo preprost in informativen, zato so kljub začasnemu neugodju priporočljivi redni pregledi. Diagnozo lahko dobimo tudi z rektalnim ultrazvokom prostate, ki daje še natančnejše rezultate kot sama palpacija. Zdravnik lahko z ultrazvokom prostate ugotovi, ali je prostata povečana zaradi druge bolezni, ali v mehurju ostaja urin in ali to povzroča vnetje ter povečanje prostate. Poleg tega lahko ultrazvok zazna tudi, ali je tkivo pravilno (homogeno) in ali so ob povečanju opazni tudi drugi neželeni učinki in tkivne nepravilnosti. Zdravnik vam bo morda opravil tudi analizo krvi za določitev ravni PSA. Ta tako imenovani prostatični specifični antigen je pomemben pokazatelj, ali gre za benigno ali maligno spremembo prostate.

Vzroki povečane prostate niso vedno znani

Do povečanja prostate pride zaradi povečanja števila celic prostate. Toda zakaj se celice prostate razmnožujejo? Znanost do zdaj ni našla končnega odgovora na to vprašanje. Včasih je razlog za povečanje rak prostate, vendar rak prostate ni nikoli razlog, ki stoji za benigno hiperplazijo prostate. Vsak človek skozi življenje doživlja nihanja hormonov. Znano je, da imajo testosteron in druga hormonska nihanja pomembno vlogo pri razvoju povečane prostate. Pogost vzrok so tudi genetske predispozicije. Če so v družini znani primeri, zlasti pri bližnjih sorodnikih, kot so bratje in oče, se poveča tudi tveganje za povečano prostato.

Pogostost povečanja prostate

Dejstvo je, da se prostata v starosti poveča in je to povsem naraven proces, ki prizadene vsakega moškega. Povečanje se začne pri 50 letih, nato pa napreduje v različnih smereh. Povečanje prostate lahko prizadene tudi moške, starejše od 40 let, zato so testi priporočljivi od 45. leta dalje. V mnogih primerih ni razloga za skrb. Hiperplazija prostate lahko za moškega postane neprijetna, tudi če testi izključijo možnost resne bolezni prostate. Če morate na primer ponoči večkrat urinirati, lahko to močno vpliva na kakovost spanca in zmanjša kakovost vašega življenja. Pogosto igra pomembno vlogo tudi psihološki dejavnik: pogosti obiski stranišča lahko na primer povzročijo frustracije in depresijo.

Ali je povečana prostata nevarna?

Mnogi moški najprej pomislijo na raka in se prestrašijo. Kljub nizki umrljivosti je rak prostate ena najpogostejših malignih bolezni pri moških. Vendar je treba benigno hiperplazijo prostate ločiti od raka prostate – je benigna in nima nič skupnega z rakom. Povečanje prostate nima medicinskega pomena, razen če povzroči neprijetne simptome. Dokler je prostata večja od običajne, vendar moški zaradi povečanja ne čuti težav, zdravljenje ni potrebno (potrebni so le pogostejši pregledi). Vendar se poraja veliko vprašanj: Kako lahko zdravimo povečano prostato? Ali lahko preprečimo rak prostate?

Kaj storiti s povečano prostato?

Povečano prostato lahko z različnimi tehnikami zdravimo z zdravili in operacijami. Če gre za povečanje prostate brez simptomov in težav in je preiskava pokazala, da gre za benigno rast, zdravljenje ni potrebno. Tudi ob pojavu blagih simptomov se ne smemo takoj zateči k drastičnim ukrepom. Obstajajo preprosti in naravni načini zdravljenja prostate – običajno brez stranskih učinkov –, ki so učinkoviti. Eden od teh je tudi izdelek Regen50 podjetja Nutrilago. Izdelek je naraven in vsebuje izvlečke bučnih semen, afriške slive in grmičaste palme. Študije so pokazale, da te snovi pozitivno vplivajo na benigno povečanje prostate. Prispevajo k regeneraciji prostate in sečnega sistema. Izdelek lahko jemljete trajno in brez stranskih učinkov.

Naročite REGEN50 100% naravni izdelek

Kako lahko Regen50 pomaga pri povečani prostati?

Prehranskih dopolnil za zdravje prostate je veliko. REGEN50 je eden izmed njih, vendar zaradi visoke kakovosti in učinkovite količine sestavin izstopa od ostalih izdelkov na trgu, zaradi izjemne učinkovitosti pri lajšanju simptomov povečane prostate:

  • Izvleček grmičaste palme pomaga pri pogostem nočnem uriniranju in deluje kot zaviralec 5-alfa-reduktaze, kar zmanjša nastajanje DHT (aktivne oblike testosterona, dihidrotestosterona – primarnega stimulatorja povečanja prostate) in preprečuje njegovo vezavo na prostato.
  • Izvleček bučnega semena se že stoletja uporablja za zdravljenje in preprečevanje okužb sečnega mehurja in se je pokazal kot izjemno učinkovitost.
  • Izvleček korenine koprive deluje ne samo proti benigni hiperplaziji prostate, temveč ima tudi protivnetne lastnosti in blaži draženje in vnetje sečnega sistema. Pomaga tudi pri “izpiranju” sečnega sistema.
  • Izvleček afriške slive je znan po svojih antibakterijskih in protiglivičnih lastnostih, zaradi česa je ta sestavina učinkovita pomoč proti okužbam mehurja.
  • Magnezij sprosti mišice, vključno z mišicami sečnega mehurja, in oslabi potrebo po pogostem uriniranju. Magnezij lahko lajša težave z mehurjem in sečnim sistemom ter izboljša simptome, kot sta utrujenost in depresija.
  • Vitamini C, E in B6 pozitivno vplivajo na imunski sistem ter delujejo antioksidativno in antibakterijsko.

REGEN50 in REGEN50 STRONG sta visokokakovostna izdelka, proizvedena v Nemčiji. Njuna edinstvena formula, ki vsebuje pravilno in učinkovito razmerje, temelji na številnih študijah, ki so potrdile učinkovitost naravnih sestavin, iz kateri sta narejena.

To je formula, ki vsebuje visokokakovostno ekstrakcijo in sestavine, ki so se izkazale za zelo učinkovite pri zdravljenju simptomov povečane prostate. Izdelki REGEN50 delujejo na dejanski vzrok bolezni in so priporočljivi tudi kot preventivni ukrep.

Preverite ceno in posebno ponudbo izdelkov REGEN50

Secure Payment

ENOSTAVEN IN VAREN NAKUP

Diskreten nakup in varno plačilo. Možnost plačila ob prevzemu izdelka. > Več...

delivery

BREZPLAČNA IN DISKRETNA DOSTAVA

Brezplačna dostava za naročila nad 70,00 €. Vse pošiljke pošljemo ekspresno in v diskretni embalaži. > Več...